Profileren

“Je moet jezelf meer profileren”

Al jaren hoorde ze dit van leidinggevenden. Tot ze er zo onzeker van werd – en ook schoon genoeg van had – dat ze bij mij kwam. Tijdens het intakegesprek werd duidelijk dat het woord β€œprofileren” voor haar iets negatiefs was. Moest ze op een podium gaan staan en vertellen hoe goed ze was? Dat paste totaal niet bij haar. Ze deed gewoon haar werk.

Wel zat ze zichzelf in de weg. Op andere vlakken. En dΓ‘t maakte dat ze zich in de ogen van leidinggevenden en collega’s niet profileerde. Het coachdoel dat haar paste, bleek:

“Dit coachtraject is voor mij geslaagd als ik in de lead ben doordat ik goed voor mezelf zorg en alles (ik, mijn gedachten, mijn gevoelens) er mag zijn. Ik blijf daardoor dichter bij mezelf en weet wat ik wil.”

Een prachtig traject werd het. Een bloem ging open. En ik genoot. Dat dit mijn werk is. Dat klanten zichzelf kwetsbaar op durven stellen, bereid zijn te veranderen en daarmee zichzelf terugvinden. En dan krijg ik ook nog een prachtige kaart en lekker bedankje.

#persoonlijkeontwikkeling #professionals #profileren #kwetsbaarheid

Reageren is niet toegestaan.